luni, 27 mai 2013

Despre El..



Despre El... sau despre licenţă...






Sub un titlu generic, „Despre el...” vineri, 24 mai, a avut loc în sala „Studio” a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, examenul de licenţă a trei dintre studentele anului trei actorie, clasa Conf. univ. dr. Octavian Jighirgiu. Este vorba despre  Loredana Bran, Andreea Olaru şi Mădălina Munteanu care au interpretat trei monologuri, a căror temă principală este bărbatul, mai exact absenţa acestuia din viaţa unor femei singure. Pe scena de la sala  „Studio”,  am putut vedea trei roluri de femei disperate, interpretate cu umor, tragism ori resemnare de către cele trei studente-actriţe .   

Loredana Bran

Loredana Bran, a ales „Sinuciderea unei cochete” de Tudor Popescu, moment în care asistăm la tentativele eşuate ale unei actriţe de a-şi pune capăt zilelor. Un monolog spumos, interpretat cu mult umor de Loredana care a dovedit că are deja calităţile unei bune actriţe.


Andreea Olaru

Andreea Olaru e  „O femeie singură” de Dario Fo şi Franca Rame. Singură, aflată undeva între disperare şi nebunie, studenta-actriţă întruchipează o victimă a unei lumi dominate de bărbaţi. E, dacă vreţi, o supravieţuitoare, a cărei demnitate a fost călactă în picioare. Şi Andreea  Olaru a ştiut foarte bine cum să ne facă să o credem pe cuvînt.


Mădălina Munteanu 

Mădălina Munteanu este „Puternica” de August Strindberg. Puternică şi convingătoare personajul interpretat de ea a avut un „aer” mai trist, dar prestaţia Mădălinei a convins publicul de calităţile sale actoriceşti.
În demersul lor au fost îndrumate şi de Lect. univ. dr. Doru Aftanasiu şi de Asist. univ. drd. Laura Bilic, regia tehnică fiind semnată de acelaşi neobosit George Albianu.


Lucian Parfene- student Teatrologie, Jurnalism teatral, anul III

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu